Allemaal verbonden en soms zoveel meer than meets the eye

De stiefoma van mijn stiefkinderen – de moeder van hun stiefvader – is woensdagnacht overleden…. Ik weet niet wat deze zin met jou doet? Als ik hem echt tot me door laat dringen ervaar ik in een kort moment de impact en verschuivingen binnen een samengesteld gezin. De impact waar de kinderen zelf elke dag mee van doen hebben en waar ze een liefdevolle, warme harmonieuze omgeving maar wat goed kunnen gebruiken! Zodat ze echt thuis kunnen komen-in de smeltkroes.

Er verscheen een glimlach van bewustwording en verwarring op mijn gezicht op het moment dat ik aan hun en hun moeder & stiefvader een kaartje schreef, voor aan een bos bloemen. Een kaartje met woorden, een gedicht voor het afscheid van (o)ma. Ik sloot het kaartje af met ‘heel veel liefs van ons alle zes, Janneke xxx’ en…. daar kwam de glimlach. Want het kaartje was zowel aan mijn stiefkinderen als namens mijn stiefkinderen. We zijn allemaal verbonden en soms zoveel meer than meets the eye. Zender-ontvanger, gever-nemer–verweven: samen apart – heb het leven en elkaar lief X

Author: Janneke

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *