Kind van gescheiden ouders

Als een kerngezin uiteen valt, is er altijd sprake van rouw. Meestal bij allen, soms alleen bij de kinderen. Na verloop van tijd of misschien wel parallel aan rouw, ontstaat ruimte voor liefde, een nieuwe relatie.

We zijn geneigd te denken dat kinderen, flexibel als ze zijn, ook gewoon meedraaien. En dat doen ze vaak ook. Immers, kinderen zijn ongekend loyaal naar beide ouders. Of hun ouders nu wel of niet in één huis wonen. Wel of niet een nieuwe partner hebben. Wel of niet voor nog een kindje gaan. Wel of niet verhuizen.
Op een diepere laag doorlopen kinderen van gescheiden ouders processen die fysiek (buikpijn, bedplassen, gedragsproblemen) in eenzaamheid of later in de puberteit stevig aan de deur kloppen. Inzicht, begrip en kennis zijn belangrijke handvatten voor alle volwassenen die van doen hebben met kinderen van gescheiden ouders.

Speciaal daarom hebben we op 15 mei een dag over “Kind van gescheiden ouders, waarom moeilijk doen als het ook samen kan?”
Helaas kan het niet altijd samen met degene die je voor ogen hebt. Soms is de relatie te complex. Er zijn echter meer hulpbronnen. Schakel jij ze in? En weet jij hoe je liefdevol stil kunt staan bij de processen van je kind(eren)?
Onze trainingen op een rij. Gericht op echt in contact komen met je kinderen. Om een omgeving te creëren waar kinderen kind kunnen zijn en zich in hun eigen tempo richting hun eigen dromen kunnen ontwikkelen

Agenda 2019:

15 mei: Opvoeden van kinderen na scheiding
26 Juni: Rituelen – In samen en samenwerken
11 Oktober: Van waarnemen naar verbindend communiceren 
29 November: Communicatiestijlen, spreek de taal van je kind
informatie vind je hier
Schrijf je nu vast in

‘Wij geloven dat kinderen zich optimaal ontwikkelen in een veilige en liefdevolle omgeving en dragen daar graag aan bij’

Author: Janneke

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *