Wie is Sonja Grootes?

Ik ben dochter, kleindochter, zus, partner, schoondochter, moeder, vriendin, collega, coach, trainer, spreker, auteur en nog veel meer. De basis, het liefdevolle nest waar ik uit kom, gebeurtenissen met grote impact zoals het overlijden van mijn vader op jonge leeftijd, het moeder worden, alle levenservaringen hebben mij gevormd tot wie ik nu ben.

Leven vanuit verwachting was een reactie om enige controle te krijgen over mijn leven

Door het plotselinge overlijden van mijn vader, had ik als kind onbewust de koppeling gemaakt dat het leven niet te vertrouwen was. Leven vanuit verwachting was een reactie om enige controle te krijgen over mijn leven. Een schijnveiligheid die uiteindelijk teleurstelling teweeg bracht. Echt vrij leven en het vol nemen met plussen en minnen vergt kwetsbaarheid en onbevangenheid. En juist dit kwam weer terug in mijn leven door de komst van onze dochter en zoon. Door hun heb ik veel geleerd over mijzelf. Loslaten van mijn verwachtingen, echt zien wie ze zijn en niet mijn projectie of zoals ik zou willen dat ze zijn.

De schoonheid zien van het kind zijn, het plezier en genieten in het nu. Heel bewust rituelen gebruiken bij kleine momenten om ze zo bijzonder te maken en elkaar te voelen, het moment te voelen en opslaan als fijne herinneringen. Het geven van een sterk fundament van vertrouwen in hunzelf zodat ze vanuit verbinding met ons, kunnen gaan vliegen.

Zelf meer loslaten en leven vanuit verwondering maakt dat ik de werkelijkheid steeds opnieuw aanschouw. Echt kijken en echt voelen ook vanuit een andere kant maakt dat het veroordelen wegvalt en mijn horizon verruimt.

Wie ben je nu echt zonder aan verwachtingen van anderen te voldoen?

Voor mij zijn vrijheid, liefde en passie heel belangrijk. Ik neem ze mee in de vele keuzes die ik maak, de manier zoals ik leef en in mijn werk.

Wie ben jij? In mijn coaching en training voor jou kom jij in contact met je diepste binnenste. Wat voel je nu echt, wat wil je nu echt? Wie ben je nu echt zonder aan verwachtingen van anderen te voldoen? Durf je te leven en te luisteren naar jouw passie en passievol te leven ook als je soms afwijzing krijgt van de ander. Waarin wijs je jezelf af om maar de liefde van de ander te ontvangen? Hoe kun je weer liefde geven aan jezelf en vandaaruit aan de ander? Door echt trouw te zijn aan jezelf ontdek je wie je werkelijk bent.

– Sonja Grootes