Ruzie bij kinderen

Inspirerende bijeenkomst voor liedevol opvoeden
11 juni 2019
Zodra een baby wordt geboren, ontstaat een nieuwe gezinsdynamiek. Ook als er al kinderen in het gezin zijn. Er is een verschuiving en verandert veel. De aandacht wordt verdeeld, de groter groeiende baby gaat kruipen en neemt steeds meer ruimte in. Deze ruimte innemen gaat vaak gepaard met conflicten met broers/zussen en vraagt aanpassingen van jou als ouder. Bij ruzie horen we ouders vaak zeggen ‘Hij is nog een baby, hij weet dat nog niet, geef eens het goede voorbeeld, jij bent al groot’ of ‘Samen spelen is samen delen’. En juist dat samen delen is iets waar kinderen heel vaak geen zin in hebben. Ze maken onderling overal een strijd van of doen elkaar met opzet pijn.
Voor jou als ouder een uitdaging om niet vanuit irritatie te reageren maar je kinderen liefdevol en duidelijk te benaderen. Kun je als ouder anders kijken naar ruzie? Hoe zou dat jou en je kinderen helpen en wat kan je inzetten om je kinderen te begeleiden? Een mooi thema om bij te staan de komende inspirerende bijeenkomst voor liefdevol opvoeden.
                                Wat houdt het in?

Liefdevol opvoeden dat wil toch iedereen? Hoe komt het dan toch dat de omgang met je kinderen soms een hele uitdaging is? Ze weten precies op welke knoppen te drukken om jou te raken. Zonder aanwijsbare reden beland je in strijd en denk je ‘Dit moet toch ook anders kunnen?’

We horen zo vaak ouders zeggen ‘Mijn kind kwam helaas zonder gebruiksaanwijzingen…’, ‘Had ik maar geweten wat ik nu weet, dan had ik het anders gedaan’. En precies dìt is de reden dat wij bijeenkomsten organiseren over opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Voor vaders, moeders en pedagogisch medewerkers.

Zonder gebruiksaanwijzing maar met kennis en inzicht ervaar jij vrijheid om liefdevol op te voeden.

Tijdens de bijeenkomsten kom je in contact met andere ouders rondom een thema. Er is ruimte om je persoonlijke vragen in te brengen. Je kan daarnaast inspiratie en onze deskundige input verwachten. De sfeer is ontspannen en oordeelloos.

Informatie
Liefdevol opvoeden vindt plaats in Breukeleveen (bij Janneke) en in Bleiswijk (bij Sonja).
Datum: 11 juni 2019, thema ruzie
Tijden: inloop 19.45 uur. Start 20.00 – einde 21.30 uur.
Kosten: € 17,50. Je mag een gratis introducee meenemen. Fijn als je bij aanmelding aangeeft naar welke locatie je komt en wie je meeneemt.
Aanmelden kan hier

�@

Author: Sonja

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *