Verbindend communiceren met kinderen

Verbindend communiceren met je kind voor liefdevol opvoeden

Ken je dat? Dat je het gevoel hebt dat je kind oost Indisch doof is. Dat je wel 20 keer hetzelfde vraagt zonder dat er iets gebeurt. 
Of dat je tureluurs wordt van het getreuzel… hup hup hup dat kan toch echt veel sneller?

De irritatie die ontstaat, leidt tot het uit verbinding gaan, gaat ten koste van de sfeer en staat verandering in de weg.

Hoe kan dit anders? Dat is een vraag die we bij veel ouders horen. Vaak weten we immers wel wat er anders kan, maar hoe dan? Tijdens de training Verbindend Communiceren leer je heel veel op het gebied van hoe.
– Hoe neem je waar in dit soort situaties en wat neem je voor waar aan?
– Hoe neem je waar in dit soort situaties en wat neem je voor waar aan?
– Hoe ontdek je welke gevoelens meespelen (en hoezo doe je dat?)
– Hoe ontdek je de behoefte die daaronder zit?
– Hoe stap je in positieve beweging.

Marshall Rosenberg – de grondlegger van verbindend communiceren – geeft aan dat je kan spreken in jakhalzentaal of giraffentaal. De jakhals is kort, fel en schrikt af. De giraffe houdt overzicht en is zacht en compassievol. Hoe de giraffe communiceert – metaforisch gezien natuurlijk – dat leer je tijdens deze dag van de academie liefdevol opvoeden op 19 september in Bleiswijk. Aanmelden kan hier

Boekentip bij de training

Download hier de gratis gevoelslijst. Een handige lijst met gevoelswoorden die je helpen om in verbinding te komen met je eigen gevoelens en die van je kinderen.

Author: Sonja

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *